Cottage tuin

Rondom een oude stadsvilla in Nijmegen is deze bijzondere cottage tuin aangelegd. Terrassen van zandsteen in wildverband worden verbonden door paden van grind. Cortenstalen strips zorgen voor een mooie kantopsluiting van het grind en de Nidagravel matten maken het grind goed beloopbaar.

De eigenaren zijn echte plantenliefhebbers en dat is terug te zien in de prachtige borders. In de achtertuin zijn er schitterende seizoensborders met Siergrassen en bijzondere vaste planten, heesters en bomen.

In de herfstborder staan o.a. Kirengeshoma, Tricyrtis, Anemone en Molinia Transparant. De Voorjaarsborder staat vol met verschillende Epimediums, Trilliums en Euphorbia soorten als wintergroene basis. De abrikooskleurige  Rosa Ghislaine de feligonde gecombineerd met de wintergroene Lonicera henryi sieren de pergola’s. De pergola’s zijn speciaal gemaakt van groen gepoedercoat staal.

Het grote gazon heeft de afmeting van een badmintonveld en de met Clematis begroeide palen voor het badmintonnet geven hoogte in de borderrand. De nieuw aangeplante voortuin is geïnspireerd op plantencombinaties van Piet Oudolf.

Kortom, deze tuin is een echt plantenparadijs!